недеља, 7. децембар 2014.

Kako sprečiti listanje noktiju. Efikasne maske protiv listanja noktiju.


Listanje noktiju kod zena je veoma cesta pojava.
Razlozi se kriju u narusenoj regeneraciji epitela, usled nedostatka vitamina E,D i C. U cilju zaustavljenja ovog nedostatka, teba povecati dnevnu dozu vitamina i minerala. Takodje Femina Vam preporucuje i masku protiv listanja noktiju.
Najlaksi nacin da zaustavite ovaj problem – premazivajte nokti sa limunom ili jodom. Takodje, treba poceti uzimati vitamine i kalcijum, a za najbolji ucinak uradite preko vase ishrane, a ne u vidu tableta. Vise paznje posvetite mlecnim proizvodima, ribi, zeleni i jajama. Najbolji izbor za pice jeste zeleni caj sa limunom.
Maske protiv listanja noktiju
Sada cu vama napisati nekoliko recepata, koji su pomogle meni i mojim prijateljicama.
Maslinova maska
Uzimam 150 grama maslinovog ulja, u njega cedim sok od pola limuna. Smesu nanosim na nokti, a ruki umotavamo u peskir ili stavim rukavice, ali ne gumene (koza mora da dise). Prespavamo sa ovom maskom. Posle sedam dana ponavljanja ovog postupka vase nokte ce biti ponovo zdravi.
Maska na bazi joda
U solji vode razmutite kasicicu jodirane soli, dodajte 10 kapi joda. Napravljenu smesu utrljavajte tri puta na dan na nokat i zanoktice (pocetak nokta). Nedelju dana kasnije primetite da je nokat postao zdrav i ojacao je.
Mesavina limuna i joda.
Ovo je verovatno najpouzdanija maska protiv listanja noktiju, mesavina prethodna dva recepta u jednom. Uzmite cickovo ulje (150 gr), zagrejte ga. Dodajte 1 kasicicu soka od limuna i 8 kapi joda. Navlazeni pamucnim tamponimi (u ovom rastvoru) ili komadici vate, namotavamo na svaki nokat. Ostavljamo preko noci. Kurs lecenja – 7 dana.
Sve ove procedure ne smete raditi vise od dve nedelje.
Videcete, ove maske ce Vam obezbediti lepe i atraktivne ruke.

Izvor: uspesnazena.com

Нема коментара:

Постави коментар