недеља, 7. децембар 2014.

BOL U ŽELUCU. Pomoć potražite u prirodnim lekovima.


Bol u želucu je obicno veoma mucan i neprijatan. Razloga tome moze biti mnogo: od gastritisa i cira do onkoloskih oboljenja. Dakle, ako se problem cesto javlja, obratite se svom lekaru i ni na koji nacin ne bavite se samolecenjem. Medjutim, akutni bol moze da se ukloni samostalno i to uz pomoc proverenih narodnih lekova.
Prirodni lekovi:
1. Za bolove zeluca usled gastritisa: uzeti pola solje soka od kupusa ili krompira ujutru, na prazan zeludac. Ako bolovi ne prestaju – pijte sok tri puta dnevno, 20 minuta pre jela. Olaksanje cete osetiti odmah, prvog dana po ispijanju ovog soka.
2. Obarite 1 kg krompira u ljusci u 5 litara vode, dok se krompir ne raspadne. Ovu kuvanu smesu pijte po pola case pre svakog obroka nekoliko dana.
3. Ako osecate nelagodnost i tezinu u stomaku, gorusicu i nadimanje – uzberite 3-5 listova maslacka ( svejedno: mladi ili stari, samo da je lisce zeleno), temeljno ih sazvakajte i progutajte. Bice veoma gorko, ali morate izdrzati.
4. Ako imate lose varenje preporucuje se piti po 4-5 kapi soka od lovorovog lista: list zalijte malom kolicinom vode.
5. U slucaju dijareje moze pomoci sledeci recept: isitnite nekoliko listova aloe. Iz ove smese iscedite 10 ml soka i popijte ga.
6. 10 grama meda rastvoriti u 250 ml vode. Pijte pre dorucka na prazan stomak, po mogucnosti 30 minuta pre jela. Tretman traje 7 dana.
7. U termos sipajte po 10 grama kicice, kamilice i zalfije. Zalijte sa pola litre kljucale vode i ostavite nekoliko sati. Pijte po 5 ml na svaka 2 sata. Ovaj caj pomaze da smanji bol, dovesce u red rad Vasih creva, zeluca i pankreasa. Ako je u pitanju cir na dvanaestopalacnom crevu, morate da se pridrzavate ove dijete.

Izvor: uspesnazena.com

Нема коментара:

Постави коментар